Naslovna  |  Posetite MIJ  |  Stručno vođenje kroz MIJ

Aktuelna izlozba

foto detaljnije

Izložba Tito u Africi – slike solidarnosti

Rezultat saradnje u okviru projekta Socialism Goes Global Univerziteta u Ekseteru i Muzeja Jugoslavije

Newsletter

facebook twitter you tube
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Stručno vođenje kroz MIJ

Vođenje kroz kompleks MIJ

Svakog vikenda u Muzeju istorije Jugoslavije u okviru dodatnog programa, uz plaćenu ulaznicu, posetioci mogu dobiti besplatno stručno vođenje kroz kompleks u terminima od 11.00 i 12.00 časova na engleskom, kao i od 11.30 i 12.30 časova na srpskom jeziku.

Tura počinje kod ulazne kapije muzeja i nastavlja se kroz sve delove kompleksa: od Parka skulptura preko Kuće cveća i Starog muzeja, do Muzeja 25 maj.  

Tura uključuje zanimljivu priču o muzejskom kompleksu koji se gradio i razvijao u periodu najveće moći Jugoslavije. Kompleks je dostigao broj od sedam impozantnih građevina da bi nakon smene političkog režima bio podeljen i doveden u situaciju da se bori za opstanak- sve do poslednjih deset godina kada opet postaje najposećeniji muzej u zemlji.

Novoustanovljeni program Muzeja istorije Jugoslavije predstavlja jedinstvenu priliku da publika  na ovom mestu sazna činjenice o Jugoslaviji, ličnosti Josipa Broza Tita, samom muzeju i tekućim izložbama, kao i o nizu drugih tema koje će se otvoriti kroz diskusiju sa učesnicima ture, podelom ličnih iskustava i komentarima.

Vođenje kroz kompleks pruža neophodne informacije posetiocima, ali ima za cilj i da ih zabavi, animira i podstakne na diskusiju. Namenjeno je podjednako posetiocima koji prvi put dolaze u MIJ, ali i onima koji su više puta posećivali muzejski kompleks. Tura je prilagođena i deci osnovno-školskog uzrasta.

Pored besplatnih tura vikendom, postoji mogućnost organizacije ture uz doplatu od 2000 dinara uz najavu pet dana unapred na info@mij.rs