Naslovna  |  Programi  |  Prateći program: "Jugo, moja Jugo"

Aktuelna izlozba

foto detaljnije

Izložba Tito u Africi – slike solidarnosti

Rezultat saradnje u okviru projekta Socialism Goes Global Univerziteta u Ekseteru i Muzeja Jugoslavije

Newsletter

facebook twitter you tube
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prateći program: "Jugo, moja Jugo"

"Gastarbajterski" hor iz Beča

U okviru pratećeg programa izložbe Jugo, moja Jugo – gastarbajterske priče, bečki hor 29. novembar nastupiće 29. aprila u 18.00 sati u Muzeju Jugoslavije, što će biti ujedno i prvo gostovanje u Beogradu. Članovi hora okupili su se pre šest godina i neguju antifašistički, radnički i gastarbajterski repertoar na nekoliko jezika. Pevački ansambl specifičan je po činjenici da u njemu može da peva svako, bez obzira na muzički talenat.

 Hor 29. novembar osnovan je u Beču kao muzičko-umetnički projekat Aleksandra Nikolića i Saše Miletića posvećen nasleđu jugoslovenskih partizanskih i antifašističkih pesama u kontekstu novih migracijskih procesa u Austriji. S vremenom i s promenama u sastavu članstva, repertoar hora znatno se proširio i trenutno obuhvata pesme na 13 jezika.

 

U proteklih šest godina hor je nastupao, inicirao ili učestvovao u velikom nizu koncerata, akcija, intervencija, demonstracija i performansa, uključujući Gastarbajteroperu u okviru festivala Wiener Festwochen, radionicu prevođenja repertoara na romski jezik u sklopu festivala WienWoche; projekte Jailbreak o migraciji i zatvorskim sistemima u Austriji; Dugi put gastarbajtera

Hor 29. novembar 2015. godine pokrenuo je i Festival alternativnih horova (FAC), a kroz dva izdanja ugostio je samoorganizovane i aktivističke horove iz Austrije, Nemačke, Slovenije, Hrvatske i Srbije.