Naslovna  |  Programi  |  Autorsko vođenje kroz izložbu "Jugo, moja Jugo"

Aktuelna izlozba

foto detaljnije

Izložba Tito u Africi – slike solidarnosti

Rezultat saradnje u okviru projekta Socialism Goes Global Univerziteta u Ekseteru i Muzeja Jugoslavije

Newsletter

facebook twitter you tube
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Autorsko vođenje kroz izložbu "Jugo, moja Jugo"

27.05.2017 13h

Izložba "Jugo, moja Jugo-gastarbajterske priče"
U subotu 27. maja u 13 časova, prođite kroz izložbu i saznajte nešto više o gastarbajterima i gastarbajterkama i radnim migracijama u socijalističkoj Jugoslaviji od istoričarke Brižit L'Norman i koautora izložbe i kustosa Tatomira Toromana.
 
Kroz izložbu će vas voditi koautor izložbe, kustos Tatomir Toroman. U okviru vođenja kroz izložbu kanadska istoričarka koja proučava istočnu evropu i socijalističku Jugoslaviju Brižit L'Norman održaće predavanje na temu: "Prestavljanje gastarbajtera u jugoslovenskom filmu."
O predavanju: Kao rezultat rasprostranjenosti migracija radne snage u socijalističkoj Jugoslaviji, u jugoslovenskom filmu počeli su da se pojavljuju radnici na privremenom radu u inostranstvu. U ovom kratkom predavanju biće predstavljeni neki od tih filmova i ponuđeno objašnjenje zašto su predstave radnih migranata bile negativne.
Brižit L'Norman (Brigitte Le Normand) je docentkinja istorje i voditeljka programa urbanih studija na Univerzitetu Britanske Kolumbije Okanagan. Doktorirala je istorja na Univerzitetu Kalifornije u Los Anđelesu. Bila je Max Weber fellow na Evropskom univerzitetskom institutu u Firenci te gostujući predavač Centra za metropolitanska istraživanja u Berlinu i na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.  Njena prva knjiga je Designing Tito's Capital: Urban Planning, Modernism and Socialism in Belgrade (2014).
http://hist.ok.ubc.ca/faculty/lenormand.html
Ulaz je slobodan, a dolaskom na vođenje posetioci dobijaju i karte za obilazak celog muzejskog kompleksa.