Naslovna  |  Vesti  |  Glavna nagrada za najbolji muzejski film

Aktuelna izlozba

foto detaljnije

Izložba Tito u Africi – slike solidarnosti

Rezultat saradnje u okviru projekta Socialism Goes Global Univerziteta u Ekseteru i Muzeja Jugoslavije

Newsletter

facebook twitter you tube
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Glavna nagrada za najbolji muzejski film

01. 09. 2017.

Organizatori su uručili nagradu Museums in Short 2017, mr Nedi Knežević, direktorki Muzeja Jugoslavije

U saradnji sa Evropskom muzejskom akademijom, Muzejem industrije i rada iz Breše i Muzejskom fondacijom Breše, uz sponzorstvo Opštine Piran i Asocijacije kulturnih udruženja Piran, Forum slovenskih kultura dodelio je 31. avgusta nagrade za najbolje muzejske filmove- Museums in Short 2017.  

Glavna međunarodna nagrada za najbolji kratki film dodeljena je Muzeju Jugoslavije iz Srbije za video izložbe Ruska avangarda u Beogradu, rađen u saradnji sa Domino Communications. Organizatori su uručili nagradu Museums in Short 2017, mr Nedi Knežević, direktorki Muzeja Jugoslavije.

Ceremonija dodele nagrada održana je u Sloveniji, u gradu Piranu u okviru Piranove – Međunarodnog centra za istraživanje nasleđa, čije je sedište u Piranu i koji radi pod pokroviteljstvom Foruma slovenskih kultura. 

Nagrada publike (glasovi su prikupljani preko interneta) otišla je Arheološkom muzeju iz Pele (Grčka), a posebno je istaknut i Muzej Pita Mondrijana iz Amersforta (Holandija). U okviru događaja na otvorenom, posetioci su imali priliku da vide najbolje kratke filmove iz prethodnih godina, uključujući i one koje su poslali Mikropija i Van Gogovi muzeji iz Amsterdama i Muzej Viktorije i Alberta iz Londona.

Na takmičenje Museums in Short 2017 prijavljeno je 40 kratkih promotivnih filmova koje su poslali muzeji iz cele Evrope. Svi filmovi dostupni su na veb-sajtu Museums ih Short award. Pokrenuto 2012. godine, takmičenje Museums in Short ima za cilj povećanje svesti javnosti o ulozi muzeja u inovativnoj video-produkciji.

Prethodne ceremonije dodele nagrade održale su se u Breši i Milanu.